Päätin pyöräyttää ranskanleivän uudella masiinallani. Koneen mukana tuli reseptivihkonen josta valkkasin kaikkein helpoimman näin ensikokeiluksi. Ladoin koneeseen ainekset joita ei tarvitse edes itse sekoitella, valitsin oikeat asetukset ja starttasin. 700 gramman ranskanleivän leipomisajaksi kone ilmoitti vajaat 4 tuntia joten kiireessä ei tuoretta leipää aamiaispöytään tällä tavalla saa hommattua. Iltasella Charlesin tultua töistä kone sopivasti piippasi olevansa valmis ja pitihän sitä tietysti heti päästä maistamaan.

Ihan hyvää siitä tuli ja sekös innostaa siirtymään seuraavalle asteelle eli haastavamman leivän pariin. Ohjeista löytyy mm. porkkanaleipää, ruisleipää, tomaattileipää ja juusto-sipulileipää. Saas nähdä mitä seuraavaksi tuleman pitää. Taitaa vain olla niin, että konetta tulee käytettyä viikonloppuisin ja silloinkin vain kun on kunnolla aikaa, ei esimerkiksi näin työpäivinä.

Eilen aamulla tapasin Trittiford Parkissa Maijan ja teimme tunnin kävelylenkin samalla sorsia syöttäen. Suomalaisen keskustelupiirin tapaamiset ovat olleet tauolla kesän ajan mutta syksyn tullessa niitä on taas tarkoitus järjestää. Maija on tässäkin asiassa puuhahenkilönä ja lupasi miettiä syyskuulle seuraavaa piiriä. Puistoon oli ilmestynyt ilmoituksia kateissa olevasta Oscar-kissasta, toivottavasti tyyppi löytyy. Ilmoituksessa tosin kerrotaan Oskun kadonneen toukokuun lopussa ja ilmoituksen näin nyt ensimmäistä kertaa joten taitanee olla jo kaukomailla tuo kissa.

Tänään on siis työpäivä, aloitan klo 13 ja suljen klo 17.30. Charles lähti töihin jo aamuseitsemältä.

Lämmintä +16 ja vesisadetta luvassa. Saa nähdä ehtivätkö parveketomaatit ja -mansikat kypsyä tänä kesänä laisinkaan.