Aamusella Charles keräsi kamppeensa auton peräkonttiin ja lähti pöllöjahtiin kollegansa Timin kanssa. Long eared owl eli sarvipöllö on poikien kohteena tänään, toivottavasti retki on suotuisa ja pöllö näyttäytyy kaikessa komeudessaan. Sarvipöllön latinalainen nimi on muuten Asio Otus, se tässä pikku piristyksenä mainittakoon. Omaan vapaapäivääni on tähän asti kuulunut sorsien ruokkimista, kaupassa käyntiä ja pyykin pesemistä ja nyt kun sain ruoan uuniin niin nostin jalat pöydälle ja laiskottelen tässä hetken. Tänään vein myös roskapussit ulos kadun varteen noutoa odottamaan ja toivon mukaan niin tulee myös käymään, roskakuskeja kun ei ole näkynyt tällä kadulla kolmeen viikkoon. Ensin roska-autot jäivät talliin koska satoi niin paljon lunta ja tiet olivat auraamattomat ja mössöä täynnä, nyt kuskit lakkoilevat suuremman palkkapussin toivossa. Saa nähdä miten käy mutta näkymät ulkona eivät ole tällä hetkellä mitenkään ylettömän kauniita. Lisäksi linnut ja oravat ja mitkä lie ketut repivät pusseja auki ja levittävät roskia kaikkialle makupalojen toivossa, tekisi mieli itse hakea roska-auto varikolta ja tehdä pari kierrosta ainakin tässä meidän kaupunginosassa.

Charles peri isoisälleen kuuluneen vanhan levysoittimen johon kuuluu myös radio. Tällä hetkellä meillä ei valitettavasti ole sille kunnolla tilaa mutta toivon mukaan joskus on. Kyseessä on siis ihan kunnon pöydän kokoinen kapistus josta kannen avaamalla saa soittimen esiin. Soitin on arvelujen mukaan tehty 1970-luvun alkupuolella ja se onkin tosi tukevaa tekoa ja toimii kuin junan vessa. Charlesin vanhemmat arvelivat soittimen olevan rikki, mutta hellän huolenpidon eli mm. sulakkeiden (vai mikä ikinä fuse onkaan suomeksi) ja johtojen vaihdon jälkeen se heräsi kuin heräsikin henkiin. Meillä on talossa 3 LP-levyä joita nyt sitten olemme kuunnelleet urakalla ja Charles on kyllä silminnähden ylpeä uudesta poppivehkeestään. Ja mikä hassuinta, siihen voi yhdistää myös iPhonen tai iPodin ja kuunnella niihin ladattua musiikkia soittimen kaiuttimien kautta, eipä uskoisi.

Tänään ulkona lämmintä +2 astetta ja satelee vähän vettä. Lupasivat ensi viikoksi hiukkasen kylmenevää, peukut pystyyn että ovat väärässä.

Mitäs vielä. Lehdissä on ollut juttua lumitöistä. Täällä ei ilmeisesti kannata ulottaa etupihan lumitöitä kadulle asti, koska jos itse kolaat talon edessä olevan katuosuuden paljaaksi lumesta ja joku siinä liukastuu niin saatat joutua korvausmieheksi. Kaikki siis tekevät omat lumityönsä loppumaan kadun reunaan ja siitä eteenpäin kaupungin pitäisi hoitaa homma. Paitsi etteivät hoida.