Kevät jatkaa edelleen kulkuaan isoin askelin eteenpäin, ulkona asteita +6 ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Pyykitkin kuivuvat parvekkeella päivässä ja se vasta on juhlaa! Talviaikaan sisällä siihen puuhaan nimittäin menee noin viikko, ja se on aika hermoja raastavaa puuhaa. Tokihan sitä voisi käyttää kuivausrumpua mutta sähkö ja kaasu on niin kallista että kuivuriakin haluaa käyttää vain kun on ihan pakko.

Talvi oli muutenkin mielenkiintoista aikaa näin tätä meidän taloutta ajatellen. Ikkunoista vetää ja sen vaikutusta yritetään sitten vähentää ripustamalla paksut verhot eteen. Ikkunat täytyy muutenkin kuivata joka aamu kun ne on ihan kosteita ja huurussa, koska jos sitä ei tee niin puitteisiin onnistuu todennäköisesti kasvattamaan aikamoisen homeongelman. Mitään keskuslämmityksiähän täällä ei ole, joten sisällä on yleensä kylmä kuin iglussa. Tosin siihen kyllä tottuu, huomattu on. Lämmitys tapahtuu kaasulla ja boileria napsutellaan päälle ja pois tarpeen mukaan. Se aikaansaa sen, että yleensä talossa on sitten jäätävän kylmä tai tukehduttavan kuuma, tasaista mukavaa lämpöä ei ole mahdollista saada. Normaalisti täällä talot ovat kylmillään koko päivän ja se joka ensimmäisenä iltasella tulee kotiin myös lämmittää sen. Talvisin kokolattiamatot tuntuvat itseasiassa aika kivoilta kun vertaa kylmään laminaattilattiaan, se taitaa olla niiden ainoa positiivinen puoli. Mutta kaikki tämä on tätä jokapäiväistä englantilaista arkea ja siihen on joko sopeuduttava tai lähdettävä takaisin Suomeen.

Tänään meidän kadulla (ja varmaankin koko kaupunginosassa) on roskapäivä. Tarkoittaa siis sitä, että maanantaisin kaikki heittävät roskapussinsa kadun varteen ja aikaisin tiistaiaamuna ne käydään sieltä keräämässä pois. Ilo silmälle, uskokaa pois, kaikki ne sadat roskikset tuolla jalkakäytävillä. Meille ei ole vielä hankittu erikseen kierrätyslaatikoita pahville, lasille ja muoville, vaan me viedään ne itse kierrätyspisteisiin, mutta sellaisetkin on mahdollista kaupungilta saada ja ne taas sitten raahataan omina viikonpäivinään kadulle tyhjennystä odottamaan. Meidän ei tarvitse itse ostaa roskapusseja vaan ne saadaan kaupungilta kun maksetaan council tax eli varmaankin kunnallisveroa vastaava vero siellä Suomessa. Aina silloin tällöin joku käy pudottamassa jätesäkkipötkylät postiluukusta sisään, mustat normijätteille ja vihreät biojätteille. Council tax eli siis se kunnallisvero ei mene esimerkiksi suoraan palkasta, vaan se maksetaan itse ja summa riippuu siitä kuinka monta henkilöä taloudessa asuu. Ja arvatkaas vaan kuinka moni muistaa vahingossa vähän väärin taloudessa asuvien määrän? Yksinasuvat saavat vieläpä 25% sinkkualennusta, joten se taitaa olla aika suosittu asumismuoto. Tosin tarkastuksiahan täällä tehdään kuten Suomen tv-lupatarkastuksia ja kai ne sitten tarkistavat tietoja jostain rekistereistä ynnä muista, mutta kun tässä maassa ei ole mitään virallista väestörekisteriä niin aika helppo on ainakin yrittää huijata. Ja ennen kuin kukaan kysyy niin meillä maksetaan veroa kahdesta ihmisestä kuten kuuluukin !