Tänään on satanut koko päivän. Välillä kaatamalla ja välillä hieman rauhallisemmalla tahdilla. Aamiaisen jälkeen sateessa oli kuitenkin miehen mentävä aukko ja käväisimme pienellä happihyppelyllä kanavan varrella. Vesihän virtaa noin kymmenen minuutin kävelymatkan päästä meiltä ja vuodenajasta riippumatta siellä on aina kivat maisemat ja paljon nähtävää.

Birmingham%202015%20001.jpg

Kiva kanavalaiva ja talo joka kyltin mukaan on myynnissä. Kun itse olimme kaupantekotuulella niin katselimme erityisesti näitä taloja kanavan varrella mutta valitettavasti ne olivat meidän budjettimme ulottumattomissa. Lottovoittoa siis odotellessa.

Birmingham%202015%20005.jpg

Veden pinta on tosi korkealla kun tässä kohdin se melkein jo tulee yli.

Birmingham%202015%20003.jpg

Jostain jännästä syystä nämä kanavareitit ovat aika hiljaisia aurinkoisenakin hetkenä. Kesälläkään siellä ei tungokseen asti mennä joten suurelle osalle väestöä ne eivät taida olla mielenkiintoisia paikkoja.

Käppäilimme varrella virran noin puolisen tuntia kunnes käännyimme kotiin ja pian alkoikin taas sataa kaatamalla. Me keräsimme kimpsut ja kampsut ja ajelimme isoon puutarhakeskukseen katselemaan. Tai no, tarkoitus oli vain katsella mutta kyllä sieltä tarttui mukaan usealla kympillä kasveja ja yrttejä. Mukaan lähti myös siemenperunoita ja niille kasvatussäkki joten siinä uusi projekti meille. Aloitetaan pienestä ja laajennetaan jos siltä tuntuu.

Birmingham%202015%20007.jpg

Kaupasta saa jos jonkinlaista puskaa, kukkaa ja hyötykasveja eikä hintakaan aina päätä huimaa. Näitä kaikenlaisia pieniä alkuja olisi saanut kympillä kuusi kappaletta mutta nurkasta löysimme enemmän tai vähemmän nahistuneita aletuotteita ja sieltä ostimme muun muassa kuusi orvokkia 50 pennillä ja kuusi erilaista yrttiä punnalla. Kun sateeseen tulisi taas se miehen mentävä tauko niin voisimme käydä puutarhassa kaivelemassa.

Täällä jo tosiaan kevättää kovasti ja luonto on kovasti heräämässä uuteen kesään. Toivottavasti maaliskuu maata näyttää siellä koti-Suomessakin ja pääsette kukkaispuuhiin tekin.