Naapurikaupungeissa Wolverhamptonissa ja West Bromwichissa on innostuttu mellakoimaan kuten myös joissain Birminghamin lähiöissäkin. Keskustan suurin kauppakeskus Bullring sulki ovensa tänään klo 17 ja toinen, "hienompi" kauppakeskus Mailbox ei tainnut aueta laisinkaan. Esimerkiksi kuuluisan julkkiskokin Jamie Oliverin ravintola Birminghamissa oli kokenut kovia ja siitä tuli juuri uutisissa juttua, samoin kuin hurjaa kuvamateriaalia eilisillan riehumisista. Poliisi on nyt alkanut julkistaa valvontakameran kuvia ja toivoo saavansa vihjeitä niin monesta huligaanista kuin mahdollista, osa heistä on tietysti raukkamaisesti naamioitunut mutta osan kasvot näkyvät kuvissa erittäin selvästi. Joitakin järjen jättiläisiä oli päästy haastattelemaan tv-kameroiden edessä ja kun heiltä kysyttiin syytä moiseen tuhovimmaan, he kertoivat seuraavaa: "se on hauskaa, toivottavasti pääsemme illalla uudestaan riehumaan. Se on valtiojohdon vika, konservatiivien tai keiden lie. On hienoa näyttää rikkaille ihmisille että voimme tehdä mitä haluamme". Ja suurin osa tästä roskasakista on tosiaankin 90-luvulla syntyneitä jotka nyt tyhjentävät (vielä auki olevat) kaupat kaikesta lyömiseen, hakkaamiseen ja tuhoamiseen kelpaavasta tavarasta kuten esimerkiksi harjanvarsista. Sairasta.

Muutama Charlesin lomalla olevista ystävistä osallistui siivouskampanjaan joka leviää Twitterissä. Kaikki kynnelle kykenevät halutaan vapaaehtoisesti paikan päälle siivoamaan mellakan jättämää tuhoa mutta taitaa olla vähän neula heinäsuovassa tuo siivoaminen, koska pian taidetaan taas saada pahaa jälkeä aikaan.

Jos videonpätkät kiinnostavat niin niitä löytää BBC:n Birminghamin nettisivuilta ja tietysti vastaavasti vaikkapa BBC Londonin sivuilta. Kamalaa katsottavaa.

No kirjoittelenpa taas toiste uutisia, nyt hetkeksi iloisempiin maisemiin ja Emmerdalen pariin.