Tavallaan kyllä, vaikka töissä tänään olinkin. Ei siellä nimittäin juurikaan asiakkaita näkynyt. No sainpa tehtyä rästihommat ja vähän ylimääräistäkin. Kahdesta seuraavasta viikosta tulee kiireinen kun kollega Bharti lomailee, hän työskentelee apteekin puolella pomon ja itseni lisäksi ja jonkunhan ne hommat on sitten tehtävä hänenkin puolestaan. Apteekissa on tosin ollut vähän hiljaisempaa nyt kun täällä on paras kesälomakuukausi ja myös koulujen kesälomat vielä täydessä vauhdissa joten eiköhän siitäkin selvitä!

Asunnonvälitystoimistosta tuli kirje vuokrasopimuksen uusimisesta. Täällä vuokrasopimukset yleensä tehdään puoleksi vuodeksi tai vuodeksi kerrallaan eikä määräämättömäksi ajaksi kuten Suomessa. Meillä vuokrasopimus umpeutuu 10.10. ja pistimmekin mietintämyssyt päähän ja tuumailimme tulevaisuutta. Mietimme tämän asunnon plussia ja miinuksia ja kyllä se niin taitaa tosiaan olla, että muutto on edessä. Olemme toki asiaa jo valmiiksi miettineet aiemminkin, ei se tullut mitenkään puun takaa. Tässä asunnossa sinällään ei ole mitään vikaa (varsinkaan nyt kun alakerran toimisto on edelleen tyhjänä); sijainti on loistava, vuokra on halpa ja huoneitakin on riittävästi meidän tarpeisiin. Plussana myös takapihalla portin takana oleva parkkipaikka ja toinen asunnon edessä. Mutta tämä kämppä on talvella kuin jääkaappi ja lisäksi haluaisin parvekkeen tilalle oikean pikkuisen puutarhan jossa voisi vähän puuhastella ja laajentaa farmia. Jos mitään aarretta ei tule vastaan 10.9. mennessä jolloin meidän pitää irtisanoa tämä nykyinen sopimus ajattelimme ottaa yhteyttä suoraan vuokraisäntään Dominickiin ja kysyä olisiko mahdollista jatkaa vuokrasopimusta kuukausi kerrallaan kunnes uusi asunto tupsahtaa eteen. Dominick on ainakin tähän asti ollut tosi reilu ja ymmärtäväinen joten luulisi tämän järjestelyn sopivan myös hänelle ilman turhia mutinoita. Eihän se häneltä tavallaan pois ole. Mutta saapi nähdä koska Charles ehtisi tutkailla ajan kanssa talotarjontaa ja siitä sitten lisää tulevaisuudessa.

Farmista puheenollen, tomaatit eivät taida ehtiä kypsyä tämän "kesän" aikana kun sitä aurinkoa ei vain ole tarjolla. Täytyy lukea netistä miten kypsymistä voisi nopeuttaa vai onko jollakin ehdotuksia ihan omasta takaa? Mutta osa mansikoista sentään ehti jo kypsyäkin:

Enpä ole tainnut koskaan nähdä noin pieniä mansikoita ! Hyviä olivat silti.

Eilen kävelylenkillä törmäsin täällä valitettavasti niin yleiseen näkyyn (josta olen marissut aiemminkin), nimittäin autojen mielivaltaiseen parkkeeraamiseen.

Kuvassa on siis "normaali" 2-kaistainen ajotie joka onkin muutettu ihan omin päin yksikaistaiseksi. Kuva ei ehkä ole se kaikista parhain eikä selventävin mutta idean siitä varmasti saa selville. Itse tulee aina tuollaisen näyn edessä puhistua, että Suomessa kyseiset autot olisi jo kuskattu pois ja takavarikkoon. Täällä se on ok pysäköidä ihan minne itse haluaa.

Lämmintä +18 ja puolipilvistä, huomenna samanlainen päivä luvassa.