No, ei meidän talvi täällä taida päihittää Suomen vastaavaa ainakaan jos mietitään lumikerroksen paksuutta ja pakkasasteita, joten ehkä sana sydäntalvi on hiukan väärin valittu. Se nyt vaan sattui tulla mieleen täällä kylmässä ja kosteassa värjötellessä. Ulkona on pari astetta lämmintä ja eilen satanut lumi on muuttunut tosi liukkaaksi jääkerrokseksi jalkakäytäviä päällystämään. Nyt saakin olla tosi varuillaan tuolla maita ja mantuja köpötellessä. Öisin ollaan menty pakkaselle ja päivällä muutamia asteita plussalle - ja sama suuntaus jatkuu ainakin viikonlopun yli. Itsellä tulee näin parin viikon kylmän jakson jälkeen mieleen toive, että loppuis jo! Vaikkakin mun pitäisi kuulemma olla tottunut tähän kun kerran olen Suomesta (lisää tähän joku sarkastinen toinen kulmakarva koholla-hymiö)!

Kanavakin on jäässä.

Talvi ja lumi on ajanut myös pikkulinnut ahtaalle ja meidänkin puutarhassa niitä parveilee useita eri lajeja. Meillä on linnuille tarjolla ehkäpä jopa paremmat eväät kuin mitä meille kaksilahkeisille joten mikäs tirppojen on siinä ollessa. Tosin linnuille tarjolla oleva herkkupöytä on tuonut tullessaan ärsyttävän lieveilmiön, nimittäin pulut. Nuo päärynävartaloiset taapertajat kun tulevat nauttimaan oman osansa ja enemmänkin ja siinä samalla pelottavat pienet siivekkäät kauas pois, kakkivat ruoka-astiaan jossa seisovat ja hyvä etteivät vielä kaada koko höskää painonsa alla. Charlesin mielestä a) annetaan kaikkien kukkien kukkia vaan, b) ei se ole pulujen syy että ovat syntyneet puluiksi ja c) pitäähän pulujenkin syödä. Pitää pitää, mutta ei täällä meillä kiitos vaan.

No ehkä puluongelma ratkeaa luonnollisella tavalla. Meidän oma Archie-kyylä on kyllä asemissa mutta näin kylmemmällä säällä hiukan harvemmin. Taitaa kissa mieluummin maata sisällä sohvalla, ehkäpä jopa takkatulen loimussa jalkojaan venytellen.

Nyt jatkan siivoamista, pidin taukoa lattian kuivumisen ajaksi ja nyt taas mennään. Hyvää viikonloppua!