Liverpool on noin 500 000 asukkaan kaupunki Luoteis-Englannissa. Ajomatkaa sinne kertyi täältä meiltä parisen tuntia suuntaansa ja sehän ei ollut paha ollenkaan. Liverpoolin murre tunnetaan nimellä scouse ja siitäpä en ymmärtänyt montaakaan sanaa vaan Charlesin piti englannistaa tärkeimmät kohdat. Taitaa todellakin olla totta se sanonta, että mitä pohjoisemmaksi täällä menee, sitä vaikeammaksi kieli muuttuu. Skotlantihan on sitten jo ihan oma lukunsa myös sen suhteen. Mutta nyt skoteista takaisin Liverpooliin.

Hotellimme Premier Inn sijaitsee Albert Dockilla eli Albertin satama-alueella. Dock voidaan suomentaa myös satama-altaaksi, telakaksi tai laituriksi. Paikka oli tosi nätti ja Mersey-joen sekä satama-altaiden äärellä tuli käveltyä askel jos toinenkin.

Liverpool on hauska sekoitus uutta ja vanhaa, vettä ja maata.

Samaisella Albert Dockin alueella sijaitsee myös Tate Liverpool, museo ja taidegalleria. Kävimme katsomassa René Magritten näyttelyn. Suurin osa taitanee tunnistaa taiteilijan työn ainakin oheisesta ikkunamainoksesta, niin itsekin tein.

Satama-altailta käveleskelimme noin 15 minuutin matkan keskustaan ja siellä ei ollut Beatlesien lisäksi muuta suunnitelmaa, kunhan astelimme sinne tänne.

Kävimme syömässä 50-lukulaisessa paikassa.

Ja sitten massu täynnä takaisin kaupungille.

Kävelyn päätteeksi suuntasimme takaisin kohti hotellia ja pysähdyimme virvokkeille pubiin nimeltä Baltic Fleet. Opaskirjan mukaan paikka on yksi alkuperäisessä kunnossa oleva pubi jolla on kellarissa oma pienpanimo. Tarina kertoo 1850-luvun salakuljettajien käyttäneen kellaria ja sieltä johtavia tunneleita omiin hämäräpuuhiinsa. Paikka oli kamalan näköinen myös sisältä mutta juomat ja ruoat tuntuvat olevan kovinkin suosittuja, ainakin se oli ihan täynnä sekä paikallisia että turisteja. Turisteja siksi, että lauma tummiin pukuihin pukeutuneita herrasmiehiä puhuivat keskenään ehkäpä joko tanskaa tai norjaa, oma kielitaitoni ei osannut paikallistaa lähtömaata sen kummemmin. Ruotsia se ei kuitenkaan ollut.

Voimmekin siis lämpimästi suositella Liverpoolia kaikille muillekin, meillä ainakin oli hauskaa ja tekemistä ja näkemistä riitti. Kaupunki on juuri sopivan kokoinen muutaman päivän lomalle koska siinä ajassa ehtii nähdä suurimman osan sen tarjonnasta.

Täällä Birminghamissa lämmintä nyt +19 ja puolipilvistä. Tomaatti sai tänään puukosta kun karsin enimmät lehdet ja oksat pois raakileita varjostamasta. Charlesin mielestä parturoin parkaa liikaakin ja nyt se ei kuulemma enää voi yhteyttää eli tuottaa ravintoaan. Noh, katsotaan miten raukan käy.

Huomenna siis taas arki ja maanantai. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille !