Mehumaija täällä moi! Eilisen päivän mustaherukkasaalis päätyi mehuksi En ole koskaan aiemmin mehustanut marjoja ja ilman mehumaijaa (tai myöskään sen kanssa) ei ollut minkäänlaista ideaa miten se tapahtuisi. Onneksi google tietää ja illan pimetessä alkoivat mehustushommelit.

Tästä siis lähdettiin liikkeelle.

Birmingham%202015%20001.jpg

Ja tämän kautta

Birmingham%202015%20003.jpg

Päädyttiin tähän:

Birmingham%202015%20004.jpg

Mehusta tuli oikein hyvää ja sitä tuli lopulta kolmisen litraa. Reseptin ohjeesta poiketen käytin siihen vajaa puolet sokerin määrästä ja sehän riitti kovasti. Pari litraa meni pakkaseen ja loput köllöttävät jääkaapissa janoisia suita odotellen. Charles suhtautuu jostain kumman syystä aina hieman epäilevästi kaikkeen kotitekoiseen ruokaan tai juomaan mutta tästä tyyppikin tykkäsi ja on kitannut jo monta lasillista tätä vitamiinipommia kitusiinsa.

Tänään aamulla heräsimme jo suhteellisen aikaisin kun meillä oli suunnitelmissa lähteä pyöräreissulle. Pakkasimme reput ja itsemme valmiiksi ja Charles lähti ulos laittamaan kuljetustelinettä auton perään. Siinä vaiheessa alkoi sataa. Ensin hieman tihustamalla ja sitten siinä vaiheessa kun pyörät olivat telineessä kiinni niin taivas aukesi ja vettä tuli ihan kaatamalla. Hetkisen verran istuimme autossa toisiamme tuijottaen ja mietimme, että onkohan viisasta peruuttaa koko reissu ja rullata pyörät takaisin autotalliin suojaan. No sitten kuitenkin reipastuimme ja kun kerran olimme jo pukeissa ja valmiina ja pyörätkin mukana niin päätimme lähteä liikenteeseen.

Birmingham%202015%20005.jpg

Tässä vaiheessa se alkoi - siis se kaatosade.

Ajoimme Solihulliin ja siellä olevaan puistoon. Koko matkan satoi kaatamalla. Nostimme pyörät auton perästä ja satoi kaatamalla. Lähdimme rullailemaan ja satoi kaatamalla. Ensimmäiset 15 minuuttia kökötin puun alla suojassa Charlesin ajellessa puistossa olevaa lampea ympäri mutta sitten lähdin liikenteeseen itsekin. Ajelimme noin puolisen tuntia ympäriinsä kaatosateessa liukkailla pyöräteillä kunnes päätimme luovuttaa ja kurvasimme autoa kohti. Noh, silloinhan se sade loppui ja siinä vaiheessa kun pyörät olivat taas tukevasti telineessä aurinkokin paistoi nätisti ja kuumahan siinä tuli huhkiessa. Tyypillistä.

Tänään on siis satanut ja paistanut, asteita lähes +20.