Tässä mäkihypyn katselun lomassa sekä Ikean tuottamasta ärsytyksestä toipuessa kasaan tänne blogin puolelle pläjäyksen meidän edellisestä lauantaipäivästä Lontoossa. Suuri osa päivästä meni siis siellä Towerissa mutta kyllä me muutakin siellä ehdittiin nähdä ja tehdä. Kovasti tässä tulee nyt kuvia laitettua tekstin sijaan mutta haitanneeko tuo mitään.

Lauantaina hotelliaamaisen jälkeen lähdimme tallustelemaan kohti Thamesia ja Waterloon siltaa. Tarkoituksemme oli kävellä koko matka Westminsteriin eli keskelle turistinähtävyyksiä. Päivä oli nätti ja aurinkokin paistoi joten mikäpä sen parempaa ajanvietettä.

Kuva%20016-normal.jpg

Näkymä Waterloon sillalta. Veneitä oli kiva seurata.

Kuva%20018-normal.jpg

Kuva%20023-normal.jpg

Yleisessä käytössä ollut ilmainen poliisiupuhelin töröttää edelleen rannassa. Onneksi siinä on varoituslappu ettei puhelin ole enää toiminnassa vaan hädän yllättäessä pitää käyttää jotain muuta lähistöllä töröttävää maksullista puhelinkoppia.

Kuva%20024-normal.jpg

Sitten alkoikin jo London Eye häämöttää.

Kuva%20029-normal.jpg

Ja Iso-Pentti. Big Ben.

Kuva%20034-normal.jpg

Pätkä parlamenttitaloa, kelloa ja maailmanpyörää. Lontoo pähkinänkuoressa.

Kuva%20039-normal.jpg

Joiden vieressä sijaitsee Westminster Abbey, kirkko johon on sekä haudattu ja jossa on vihitty ja kruunattu kuninkaallisia noin vuodesta tuhat.

Kuva%20041-normal.jpg

Sieltä marssimme kohti pääministerin toimistoa, Downing Street kymppiä. Poliisisetiä nauratti - mahtoiko sateeseen tullut muutaman tunnin mittainen tauko saada nämäkin kovanaamat hymyilemään.

Kuva%20044-normal.jpg

Tämä polle kuuluu kuninkaalliseen ratsuväkeen.

Kuva%20047-normal.jpg

Ratsuväen jälkeen käppäilimme kohti Buckinghamin palatsia ja koukkasimme St James Parkin läpi. Siellä oli kukkaloistoa näin tammi-helmikuun vaihteeseen nähden aika komeasti.

Kuva%20048-normal.jpg

Siellä olivat myös pelikaanit asialla. Puistossa on kaikkialla kylttejä jotka kieltävät pelikaanien ruokkimisen mutta eipä kyllä tehnyt mielikään, sen verran isoja olivat nämä tirpat.

Kuva%20057-normal.jpg

Puisto päättyy palatsin nurkalle. Siellä oli muutama muukin pällistelijä paikalla. Sekä lipun ollessa salossa myös Ellu.

Kuva%20058-normal.jpg

Palatsilta matka jatkui maanalaisella Sohoon.

Kuva%20059-normal.jpg

Kuva%20063-normal.jpg

Kuva%20065-normal.jpg

Paljon tuli käveltyä mutta matka ei päättynyt vielä tähän St Paul's katedraaliinkaan vaan tästä marssimme kohti Toweria ja Towerin siltaa.

Kuva%20075-normal.jpg

Kävelimme melkein koko lauantaipäivän mutta näin tulee takuuvarmasti nähtyä ja koettua enemmän. Jalat olivat aika muusina mutta kyllä ne siitä taas sunnuntaina heräsivät eloon. Tarina siis jatkuu vielä sunnuntain osalta myöhemmin.

Tänään on satanut (yllätys, yllätys!) ja asteet keikkuvat nyt siellä kuuden pinnassa.