Eilen lauantaina auto käynnistyi jo kahdeksan maissa ja nokka kääntyi kohti Sheprethin kylää ja siellä sijaitsevaa pientä koti- ja villieläintarhaa. Matka kesti parisen tuntia ja sen aikana ehdittiin puida koko kesän aktiviteetit läpi ja tehdä jonkinlaisia suunnitelmia mitä tapahtuu milloinkin. Ensimmäinen etappi meillä oli Sheprethiin päästyämme käväistä siellä jo aiemmin mainitsemassani siilisairaalassa. Meillä oli auton perällä siileille tuliaisina kaksi isoa kassia täynnä kissanruokaa, sanomalehtiä, toimistotarvikkeita ja pyyhkeitä jotka otettiin sairaalassa hyvinkin iloisina vastaan. Sairaala on hyväntekeväisyysjärjestö joka toimii kokonaan lahjoitusvaroin ja vapaaehtoistyöläisten voimin ja heidän vilpittömästä ilahtumisestaan tuli itsellekin todella hyvä mieli.

Cambridge%20061.jpg

Siilisairaalassa on pienen pieni vastaanottotila jossa eilen työskenteli alunperin Birminghamista kotoisin oleva herttainen nainen. Hän antoi meille hyviä neuvoja siilejä koskien ja juttelimme iloisesti ainakin vartin verran ennenkuin jatkoimme matkaa tarhan puolelle. Jätimme tuliaiset vastaanottoon ja koska sairaalan puolelle ei meillä ollut pääsyä pyysin nähtäväksi yhden siilin. Tyyppiin ei saanut koskea mutta kovin eläväinen se oli emäntänsä sylissä kiemurrellessaan.

Cambridge%20001.jpg

Nyt alkaa olla aika siilien herätä talviunestaan ja lähteä puolisoa metsästämään. Sen takia nämä hyväkuntoiset sairaalan asukit alkavat kuulemma kovasti kaivata ulos ja ovat jopa äkäisiä jos kunto ei vielä sitä salli. Siilit kävivät myös sairaalan seinien ulkopuolella huopiin käärittynä henkilökunnan tarkan valvonnan alla rahaa keräämässä.

Cambridge%20060.jpg

Käväisimme myös eläintarhan puolella ja mikäs siellä oli käppäillessä kun sää oli hieno ja tarhakaan ei ollut aivan tupaten täyteen väkeä ammuttu.

Cambridge%20008.jpg

Siellä on eläimiä joka lähtöön. Lintuja, kanoja, kaloja.

Cambridge%20012.jpg

Pikkupandoja, apinoita, hämähäkkejä.

Cambridge%20025.jpg

Mustia joutsenia, ankkoja, sorsia.

Cambridge%20029.jpg

Tiikereitä, leijonia, ilveksiä.

Cambridge%20032.jpg

Saukkoja, oravia, skotlantilaisia villikissoja.

Cambridge%20040.jpg

Poneja, aaseja, lampaita.

Cambridge%20049.jpg

Sammakoita, preeriakoiria, pesukarhuja.

Cambridge%20057.jpg

Wallabeja, vesisikoja, kissamakeja.

Kaikkea kaikille. Meillä vierähti tarhassa useampi tunti ja sitten vatsa jo alkoi vaatia täytettä joten oli aika lähteä muille maille. Ajoimme lyhyen matkan päässä sijaitsevaan Cambridgen kylään ja söimme lounaan ennen nähtävyyksiin tutustumista. Kovasti kaunis kylä se onkin ja siitä kirjoittelen lisää kuvien kera toisella kertaa.

Nyt sataa vettä ja asteet ovat +10 tienoilla. Istutimme parit yrtit laatikkoihin ennen sateen alkamista ja tavoitteena onkin tehdä hieman puutarhahommia joka viikonloppu ettei se käy ihan ylivoimaiseksi työksi.