Kotiuduimme Liverpoolista ja hauskaa oli. Tässä ensimmäisessä kirjoituksessa keskityn matkan päätarkoitukseen, The Beatlesiin, ja kerron itse kaupungista toisella kertaa. Hotelli sijaitsikin loistavasti Albert Dockilla juurikin The Beatles Storyn vieressä ja sinne suunnistimme heti perjantaina aamulla näyttelyn auetessa. Kyseessä oli audio tour eli saimme käteen kuulokkeet ja laitteen joka toisti tallenteita näppäilyjen mukaan. Nauhalta saimme kuulla mm. haastatteluja sekä Beatleilta itseltään, heidän lähipiiriltään ja levy-yhtiön edustajilta. Näyttely oli tosi mielenkiintoinen ja monipuolinen kattaen yhtyeen matkan maineeseen ihan alkumetreiltä lähtien. Voin suositella lämpimästi kaikille Liverpoolin kävijöille. Pääsylippu maksoi £12,50 ja vietimme näyttelyssä kaiken kaikkiaan noin kolmisen tuntia.

Tästä matka alkoi. The Beatles Story.

Yhtyeen ensimmäiset kunnon soittimet.

Näyttelyssä oli esillä myös yhtyeen jäsenten käyttämiä esiintymisvaatteita. Pikkuisia olivat nuo miehet!

Seinät oli koristeltu mm. kivoilla ja mielenkiintoisilla tilannekuvilla.

Sekä tietystikin levynkansilla ja levyjen teemoilla. Abbey Road.

Eleanor Rigby.

The Yellow Submarine.

Ovatpa pojat päässeet mainostamaan jopa omenan terveysvaikutuksiakin.

Näyttelyn loppupää oli omistettu John Lennonille. Huomioikaapas myös suomenkielinen sana seinällä!

Aika vaikuttava ja surullinen loppu näyttelylle.

Näyttelystä siirryimme Beatles-krääsäkaupan kautta (ostimme pari mukia ja lasinaluset) kohti keskustaa ja siellä sijaitsevaa Mathew Streetiä, toiselta nimeltään "Beatle Street".

Siellä on myös The Cavern Club joka on "kuuluisin klubi maailmassa" Beatlejen ansiosta. Yhtye esiintyi klubilla vuonna 1961 ja siitä alkoi heidän matkansa maineeseen. Kävimme siellä istumassa ja nautiskelemassa virvokkeet ennen matkan jatkumista.

Liverpoolin Wall Of Fame.