Tässäpä tulee seurattua ajallisesti suurinpiirtein kahden vuoden uutislähetykset samassa läjässä, yleensä kun en niitä katso muutakuin enintään toisella silmällä. Viime yö oli täällä Birminghamissa rauhallisempi kuin edellinen mutta kovaa tuhoa nuo järjen jättiläiset saivat silti aikaan. Manchesterin keskusta on aikalailla tuhottu ja myös Liverpoolissa vietettiin kovin rauhaton yö joten pohjoiseen päin on tämä hullu suuntaus menossa. Saa nähdä säästyykö Skotlanti tältä kaikelta, ehkäpä ovat etelän veljiään viisaampia nuo pohjoisen miehet.

Birminghamissa, Winson Greenissä kolme miestä on kuollut yrittäessään suojella asuinympäristöään tuholta ja poliisin mukaan murhasyytteet ovat tulossa syyllisten niskaan. Ainakin yksi on pidätetty kyseisen tapahtuman johdosta. Ilmeisesti osa näistä riehujista on muutenkin poliisille jo entuudestaan tuttuja joten pidätyksiä tulee kuuleman mukaan tapahtumaan vielä lähipäivinäkin. Poliisin viesti näille huligaaneille onkin se, että vaikka heitä ei vielä ole tultu hakemaan niin se ei tarkoita sitä etteikö näin tapahtuisi loppuviikon aikana. Eilisyön aikana pidätyksiä oli BBC:n mukaan 109 ja tuo luku käsittää Birminghamin lisäksi myös Wolverhamptonin ja West Bromwichin einsteinit. Pääministeri Cameron varoitti näitä nuorimpia riehuvia kakaroita siitä, että jos he ovat tarpeeksi vanhoja mellakoimaan niin he ovat myös tarpeeksi vanhoja kantamaan tekojensa seuraukset. Ilmeisesti myös alaikäisten vanhemmat aiotaan tuoda oikeuden eteen vastaamaan kysymyksiin siitä mikseivät he pidä huolta ja kontrolloi jälkikasvuaan. Kansa vaatii kovat rangaistukset mutta saapi nähdä mitä ihan oikeasti tuleman pitää.

Ensi yöksi on luvassa sateita ja ehkäpä se hillitsee ainakin osaa riehujista. Charles on tulevan yön taas töissä ja onneksi lupasi olla mellakoimatta !