Tänään postipoika toi minulle upouuden ja hienon NHS medical cardin eli kortin joka kertoo minun olevan oikeutettu käyttämään julkisen terveydenhuollon palveluja Englannissa (vastannee siis osin Suomen kelakorttia). Kortissa on henkilötietojen ja NHS-numeron lisäksi ilmoitettu myös GP:ni eli omalääkärini nimi, Dr M.M. Kelly. Vuoden ulkomailla oleskelun jälkeenhän minulta otetaan pois Suomen kelakortti ja Suomen valtion myöntämä eurooppalainen sairaanhoitokortti, joten seuraavaksi ohjelmassa onkin sitten sen uuden eurooppalaisen kortin hakeminen edessä. Sehän tapahtuu ihan netissä (jopa täällä) joten ei pitäisi olla suuri vaiva täyttää hakemus. Saan tosin käyttää suomalaista kelakorttia syyskuun loppuun asti joten eihän tässä vielä mitään kiirettä ole.

Aamupäivällä hoitelin ensin muutaman asian netissä jonka jälkeen kävelin kauppaan ja ostin lisää ihanaa maksamakkaraa jonka löysin ihan vahingossa Tescon tarjousten joukosta. Se muistuttaa kovasti sitä ainoaa oikeaa Atrian valmistamaa maksamakkaraa joten sen eteen tupsahtaminen oli mukava yllätys.

Katselin avoimia kesätyöpaikkoja Birminghamin kaupungin ja monen ostoskeskuksen sivuilta mutta aika tyhjää täynnä tuntuvat olevan. Liskohommat Charlesin apuna loppuivat aivan tyystin, niistä on enää vain palkka saamatta. Se historiallinen juhlapäivä koittaa ensi viikon perjantaina!

Huomenna ajelen bussilla Moseleyyn Niinaa tapaamaan, toivon mukaan ei sada kun suunnitelmissa on mennä puistoon istuskelemaan. Nyt muuten säikähdän joka ikinen kerta kun kävelen olohuoneeseen kun luulen että parvekkeella seisoo joku. Sehän on vaan se meidän uusi grilli jätesäkillä peitettynä, mutta se näköjään pääsee aina unohtumaan.

Kuvassa Victoria Square jossa myös pystyyn pykättynä muutama ruokamarkkinakoju ja olutteltta. Taustalla oleva rakennus on City Hall eli kaupungintalo.