Tänään ympäri maapalloa vietettiin päivää nimeltä record store day joka vapaasti suomennettuna kääntyy levykauppapäiväksi. Monet isot ja pienemmät yhtyeet ja artistit ovat julkaisseet vinyyleitä ja niistä tehtiin erikoispainoksia pelkästään tätä päivää varten. Kaikkia levyjä painettiin rajoitettu erä ja joitakin vain yksi päivään osallistuneiden levykauppojen kesken. Tähän päivään saivat halutessaan osallistua kaikki levykaupat jotka eivät kuulu mihinkään ketjuun ja netistä niitä ei saanut itselleen lunastaa vaan tarkoituksena oli saada väki liikkeelle ja kauppoihin. Kyseinen päivä oli kahdeksas record store day ja mekin lähdimme Charlesin kanssa liikkeelle heti aamutuimaan löytöjä tekemään.

Innokkaimmat näiden harvinaisten LP-levyjen etsijät olivat uutisten mukaan leiriytyneet kauppojen edustoille jo perjantai-iltana mutta ihan niin vimmatusti meillä ei ollut mikään levy hakusessa. Kello herätti kuitenkin aamulla jo puoli seitsemältä ja levykaupan edustalla olimme hieman seitsemän jälkeen. Meidän pääkallopaikaksemme valikoitui Birminghamin Digbethin kaupunginosassa oleva pieni Left for Dead-kauppa koska se on Charlesin suosikkikauppa muutenkin. Tuntia ennen kaupan avaamista jonossa oli jo noin 40 päänuppia ja meidän edellämme niitä oli 15. Jonossa ensimmäisenä ollut tyyppi oli pamauttanut paikalle aamuneljältä ja hän pääsikin sitten ihan ylhäisessä yksinäisyydessään levyjä plaraamaan ja ostelemaan. Kauppaan pääsi sen jälkeen sisälle viisi ihmistä kerrallaan, periaatteella yksi ulos - yksi sisään.

Omalla listallani oli ainoastaan yksi levy jota en valitettavasti omakseni saanut. Kauppias Andyn mukaan hänelle arpaonni oli tuonut kaksi kappaletta kyseistä teosta ja ne molemmat menivät siis joillekin niistä viidestätoista jotka edelläni seisoivat. Myyntiä oli rajoitettu sen verran, että asiakkailla oli mahdollista ostaa vain yksi kappale kutakin levyä mutta sekään ei pelastanut vaan tyhjin käsin lähdin kaupasta pois. Charles osti pari levykäistä ja pian pitääkin varmaan startata levysoitin ja alkaa kuunnella mitä sieltä käsiin jäi.

Menkäähän siis sitoutumattomiin levykauppoihin ihmiset, älkää ostako netistä tai supermarketeista. Sillä pelastetaan vanhat kunnon levykaupat!

JS61503552.jpg

Itselläni ei ollut kameraa mukana joten kaappasin tämän kuvan levykaupan omilta sivuilta. Left for Dead on siis puljun nimi ja Charles pitää sitä omalta osaltaan pystyssä.