Charlesilla oli tänään työpäivä ja kun assistentin paikalla oli tyhjää niin hyppäsin mukaan. Agendassa oli ensin ajella työmaalle Coventryn lähelle ja sieltä sitten toiselle työmaalle, eli väitöskirjan maisemiin. Englannissa elämä ei ole koskaan tasaisen tylsää eikä koskaan voi tietää miten sää muuttuu seuraavan viiden minuutin aikana tai mikä kulman takana odottaa. Tänään se oli aasi karkuteillä.

Kuva%20369-normal.jpg

Pahoittelen kuvan huonoa laatua, se on nopsaan näpätty pakun pesua kaipaavan tuulilasin läpi. Aasi jolkutteli tiellä kaikessa rauhassa nuuskien ja nyysäten eikä sillä ollut minkäänlainen kiire autojen alta pois. Olimme yhdessä tuumin sitä mieltä, että aasiparka tarvitsee apua joten parkkasimme auton ja olimme juuri hyppäämässä pakusta alas kun näimme hätääntyneen naisparan juoksevan aasia kohti riimu kädessään. Aasihan siitä innostui ja ponkaisi taas pakoon - tällä kertaa risteyksestä vasemmalle ja vielä isommalle tielle. Siinä vaiheessa olimme jo puolitiessä matkalla itsekin, tosin ilman minkäänlaista toimintasuunnitelmaa. Aasi oli kuitenkin sen verran tyhmä että kääntyi pubin pihaan jonne jäikin sitten nurkkaan loukkoon mököttämään. Nainen sai ystävänsä kiinni ja tämä pakomatka päättyi onnellisesti meidän edes hätiin ehtimättä. Nousimme takaisin autoon ja ajelimme työmaalle vesiliskoja saalistamaan.

Kuva%20370-normal.jpg

Tällä työmaalla näkyykin tämän homman 2 eri vaihetta, sangot ja huovanpalaset. Palojen alle kurkistellaan ja sangot tutkitaan mahdollisten vesiliskojen varalta mutta tänään poistuimme tyhjin käsin seuraavaan kohteeseen, eli Charlesin väitöskirjatutkimusta varten pykäämäänsä hässäkkään.

Kuva%20374-normal.jpg

Kuvassa näkyvä ruskea muoviputki on siis osa erittäin tärkeää tutkimusta! Tämän työmaan lähistöllä kulkee joki jota myöskin käväisimme katsomassa. Voe voe miten taas olikin surullinen näky tämä. Aaseja siis nämäkin roskaajat.

Kuva%20375-normal.jpg

Valitettavasti Englannissa osataan tämä "jalo" taito erittäin hyvin.

Asteita oli vähän päälle kymmenen ja vuorotellen satoi ja paistoi.