Päivänä eräänä lähdimme Charlesin kanssa päiväajelulle ja -kävelylle Worcestershireen ja tarkemmin sanoen Great Malverniin. Paikkakunnalla on Malvernin kukkulat (ihan vuoriksi noita ei kai pysty kutsumaan) ja ennen lounasta kapusimme korkeuksiin näkymiä katselemaan.

Valitettavasti päivä oli pilvinen eikä näkyvyys ollut ihan esteetöntä. Huipulla myös tuuli kovasti ja ilman takkia pärjäsi alempana mutta ylhäällä tuli takkia ikävä. Onneksi ei sentään satanut vettä.

Great%20Malvern%20019.jpg

Kirkkaalla ilmalla Malvernista on näkymät Walesiin asti, nyt lähin laaksokin oli puoliksi pilvien peitossa.

Great%20Malvern%20028.jpg

Kukkulat jatkuivat horisonttiin asti ja ovat suosittu kohde vaeltajien keskuudessa. Nytkin siellä näkyi ihmisiä rinkat selässä ja sauvat käsissä. Me kiipesimme vain yhden kukkulan laelle ja sekin teki välillä tiukkaa.

Great%20Malvern%20033.jpg

Harmi, ettei aurinko paistanut.

Great%20Malvern%20045.jpg

Tämä setä mutusteli lounasleipäänsä penkillä istuen ja mikäs tuossa oli näkymiä katsellessa. Itse en ehkä olisi tarjennut paikallani kovinkaan kauaa istua ilman kunnon takkia mutta mennään toisella kertaa sitten eväiden kanssa.

Great%20Malvern%20057.jpg

Rinnettä alas asteleminen ei ollut yhtään sen helpompaa kuin ylöspäinkään meneminen. Toisella puolella sentään oli kivat kukat matkaamme piristämässä. Tässä jyrkässä kohdassa meitä tuli vastaan pariskunta shortseissaan ja t-paidoissaan sandaalit jalassa. Eivät ole varmaankaan aiemmin kiivenneet minkään mäen päälle. Itsellä teki tiukkaa vaelluskengissä, farkuissa ja pitkähihaisessa paidassakin.

Kukkulasta selvittyämme hyppäsimme takaisin autoon ja ajelimme Great Malvernin kylään lounaalle ja sieltä sitten huristelimme takaisin kotia kohti. Päivän reippailut oli tullut suoritettua ja raitista ilmaa nautittua sekä ulkoisesti, että sisäisesti.

Nyt meillä on asteita vajaat kymmenen ja kovin sateiselta näyttää. Ei siis tuonut toukokuu mukanaan kesäsäitä ainakaan vielä. Käväisin aamulla kaupungissa ja melkeinpä hanskat olisi saanut olla käsissä, sen verran kylmä oli viima. Charles makaa kipeänä sohvalla, taitaa olla astetta pahempi miesflunssa kun tyyppi yskii ja kröhii jatkuvasti. Itse yritän kovasti nautiskella ennaltaehkäisevää lääkettä vitamiinien, hedelmien ja käsienpesun muodossa kun en tautia itselleni haluaisi millään.