Juhannusyönä luonnonystävä voi havaita useita kääpälajeja. Yleisimpiä ovat ryypätkääpä, ryömikääpä sekä kevätpyhimyksen mukaan nimetty yrjötkääpä. Tattilajeista saattaa löytyä naitatti, tuo itiöelintään terhakkaasti pullisteleva veitikka. Nauttikaamme luonnon tuomista iloista ja viettäkäämme vallatonta jussia!

Meillä täällä ei juhannusjuhlista tai yöttömän yön taiasta ole tietoakaan. Päivät kuluvat näin keskikesälläkin tuikitavallisissa merkeissä, kuten esimerkiksi hammaslääkärissä. Kävin ensimmäistä kertaa englantilaisella hammaslääkärillä ja täytyy todeta, että olin suorastaan pettynyt tarkastuksen laatuun. Oma hammaslääkärini on irlantilainen ja kovin puhelias neiti McCarthy ja kovin kivalta tohtori vaikutti ainakin näin ensinäkemältä. Hänellä on vahva irlantilainen aksentti puheessaan ja osa höpötyksestä menikin sen takia ihan yli hilseen, mutta esitin nätisti ymmärtäväni kaiken mitä hän sanoi. Tarkastus sisälsi hampaiden katsomisen. Eikä muuta. Täällä siis osataan ilmeisesti ihan päältäpäin katsomalla nähdä mitä hammasta karies syö. Charles tuumasi tähän, että kyllä ne sen sitten huomaa kun hammas mätänee ja putoaa pois! Niinpä. Eipä tarvitse enää ihmetellä miksi puoli kansaa kulkee hampaattomana. No ehkä minun täytyisi ottaa itse ne kuuluisat ohjat käsiini ja seuraavalla kerralla pyytää kunnon ronkkimista ! Englannissa julkisen puolen hammaslääkärimaksuissa on kolme eri perustetta. Ensimmäinen sisältää tarkastuksen ja esim. röntgenkuvat ja siitä täytyy maksaa £16.50. Toinen sisältää sitten jo paikkauksen ja muun "oikean" työn ja siitä tulee maksua £45.60. Kolmanteen kuuluu erikoistyöt kuten kruunut, sillat ynnä muut, ja hintaa niillä on £198. Itse pulitin hampaideni katsomisesta sen £16.50 vaikka esimerkiksi Charles voisi luultavasti katsoa ne paljonkin halvemmalla.

Tänään postitin paperit farmaseuttiselle yhdistykselle uutta lupakäsittelyä varten. Peukut pystyyn ! Kuvassa komeilee kauppa/posti jonne kirjeen vein. Täällä posti on usein kaupan yhteydessä, kuten kai Suomessakin tänä päivänä ainakin pienemmillä paikkakunnilla on.

Juhannusaaton lämpötila on +26 mutta onpa taivaalla ajelehtimassa sentään muutama pilvenhattarakin.

Nautinnollista juhannusta sinne kotosuomeen, älkää hukkuko siellä!