Tänä viikonloppuna Yhdistyneessä Kuningaskunnassa vietetään Guy Fawkes-yötä, toiselta nimeltään Bonfire night (eli vapaasti suomennettuna kokkoyö). 5.11.1605 herra Guy Fawkes liittolaisineen yritti räjäyttää silloisen Englannin kuninkaan Jaakko I:n ja koko parlamentin taivaan tuuliin siinä kuitenkaan onnistumatta. Sittemmin herra Fawkes (ja muut ns. ruutisalaliittolaiset) vangittiin, heitettiin Lontoon Toweriin ja hirtettiin. Tai itseasiassa hänet aiottiin hirttää mutta herra Fawkes mieluummin kohtasi kuolemansa hyppäämällä alas hirttolavalta taittaen niskansa siinä rytäkässä. No kuitenkin, joka vuoden 5.11. tätä heidän suunnitelmansa epäonnistumista juhlitaan ilotulituksin ja kokkoa polttaen. Illan kuluessa kokkoon heitetään ihmisen muotoinen ja näköinen nukke joka on luonnollisesti nimeltään Guy. Ammoisina aikoina 5.11. oli täällä jopa kansallinen vapaapäivä ja pyhäpäivä mutta siitä tavasta on luovuttu jossakin vaiheessa.

Eilen satoi kovasti ja Charleskin oli myöhään töissä joten nämä juhlallisuudet jäivät meiltä väliin, tosin minä pääsin katselemaan ilotulituksia ikkunasta käsin. Tänään joissakin paikoissa järjestetään eilisillan tapahtumien uusintakierros joten kun sääkin on suotuisampi, lähdemme sitten tänään illalla juhlistamaan Guy Fawkes-yötä.

Charles lähti aamulla kollegansa Timin kanssa lintuja bongailemaan ja Camilla jäi leipomaan pullaa ja pyykkäämään. Niin kuluu siis tämä päivä. Lämmintä +12 ja aurinko paistaa, ulkona on oikein kiva ja kirpeä syyspäivä.