Meillä Englannissa jouluaatto on tavallinen arkipäivä ja joulun juhlinta alkaa vasta huomenna joulupäivänä. Apteekki oli auki iltaseitsemään viimeisten tuntien ollessa jo todella hiljaisia kun aamupäivällä oli vielä aika haipakkaa ja paniikkia ilmassa. Tämän duunarin paiskiessa töitä meillä oli käynyt myös toisenlainen duunari - joulupukki! Kuusen alla oli iso pino lahjoja eli hyvinkin kilttejä täällä taloudessa on näköjään oltu. Jouluaaton kunniaksi arvon suomalainen sai avata paketit päivää ennen muita ja muutama lahja oli saapunut myös Suomenmaaltakin. Tässä pikaisesti pari pakettia jotka sattuvat olla tässä hollilla, kaikista tietysti olen ihan yhtä kiitollinen!

Kuva%20979-normal.jpg

Kuusen alla oli monen monta pakettia oma nimeni kyljessään.

Kuva%20982-normal.jpg

Pinon päällä kunniapaikalla oleva katti matikainen oli yksi niistä.

Kuva%20984-normal.jpg

Valokuvakirja vuoden 2013 luontokuvista.

Kuva%20986-normal.jpg

DVD:n täydeltä tiikereitä ja pinguja.

Kuva%20990-normal.jpg

Liput Depeche Moden keikalle tammikuussa. Tämän samaisen kiertueen Lontoon keikan olenkin jo nähnyt ihanaisen Marin kanssa mutta uusintakierros kelpaa vallan mainiosti.

Kuva%20991-normal.jpg

Siskolta paras lahja ikinä, kukkiva syyspervo ruukussa! Kirja täynnä mainosmokia ja väärin kirjoitettuja infolappuja ja sen sellaisia. Tälle kirjalle tuli siskosen kanssa naurettua pissat housuissa kirjakaupassa viime Helsingin lomalla ja nythän se sitten löysi tiensä kotiin. Pisteenä iin päällä sitä ei edes oltu paketoitu koska se olisi kuulemma ollut paperin haaskausta kun en kuitenkaan olisi malttanut odottaa jouluaattoon asti vaan olisin heti repinyt sen auki. It takes one to know one, kyllä koira koiran tuntee.

Kuva%20996-normal.jpg

DVD-boxi Mullan alla - sarja jota tuli katseltua silmät tapilla alusta loppuun asti. Nyt on siis uusintakierroksen aika.

Kuva%20989-normal.jpg

Charles oli laittanut aattoateriaksi kinkkua, perunamuusia ja kasviksia. Jälkkäriksi sain käteeni suklaarasian ja kaukosäätimen sekä käskyn asettua sohvalle löhöasentoon Emmerdalea katsomaan. Lupasin tosin illan päätteeksi tiskata joten se rumba on vielä edessä mutta se on pieni hinta tästä kaikesta - ruoasta, lahjoista ja lepohetkestä.

Kuva%20999-normal.jpg

Tiskaukselle antaa siivet raskas ja vähemmän raskas suomalainen joulumusiikki.

Kaikkialla Englannissa ei ole asiat ihan näin hyvin kuin meillä vaan ainakin eteläosissa tulvii rankasti ja pari ihmistä on kuollutkin. Televisiossa näytettiin juuri kuvaa Lontoosta jossa muun muassa juna-asemia ja pubeja on jouduttu sulkemaan veden vallatessa sisätilat.

Huomenna käymme Charlesin siskolla viemässä joulutervehdyksen ja sen jälkeen Charles kokkaa meille englantilaisen jouluaterian. Charlesin isä liittyy seuraan iltapäivällä ja ilta kulunee television ääressä ja niitä näitä rupatellessa. Siitä lisää sitten toisella kertaa.

Rauhallista joulua kaikille, rakkaita olette <3