Charlesin kanssa lähdimme viettämään sunnuntaipäivää kultturellisti museossa. Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Dudleyssä sijaitsee Black Country Living Museum. Black Country eli musta maa tarkoittaa tässä kyseisessä sijainnissa olevaa vanhaa hiilikaivosta ja sen ympärille rakennettua 1930-luvun kylää joka on säilytetty ennallaan. Museo on ulkoilmamuseo jossa pääsee käppäilemään ympäri kylää, tutustumaan siellä oleviin rakennuksiin sekä sisältä että ulkoa ja pääsimmepä myös alas vanhaan hiilikaivokseenkin. Kaivos oli aika hurja kokemus, vaikea kuvitella ihmisten oikeasti työskennelleen niissä oloissa. Tosin eipä itsellä kyllä ole kokemusta tämänkään päivän kaivoksista joten ehkäpä ne olot eivät tuosta ole juurikaan parantuneet, ken tietää.

Kuva%20002-normal.jpg

Kylän raittia.

Kuva%20007-normal.jpg

Kuva%20012-normal.jpg

Kylässä asustaa myös tämä sievä ponikin.

Kuva%20019-normal.jpg

Kuva%20028-normal.jpg

Kylää halkoo kanava ja siellä oli paljon hiilen kuljetukseen käytettyjä laivoja parkissa, sekä uponneena että pinnalla.

Kuva%20050-normal.jpg

Kuva%20062-normal.jpg

Kuva%20058-normal.jpg

Kylän raitilla oli myös toiminnassa olevia kauppoja. Karkkikauppa, leipomo, apteekki ja pubi olivat meidän vierailumme kohteina.

Kuva%20073-normal.jpg

Kuva%20078-normal.jpg

Kylässä pääsi myös liikkumaan ratikalla. Ihan kolmosratikan veroista kyytiä siellä ei tosin saanut vaan linjan päästä päähän matka kesti noin 5 minuuttia.

Kuva%20086-normal.jpg

Kylässä on myös liikennemuseo täynnä vanhoja autoja, mopoja, moottoripyöriä ja polkupyöriä.

Kuva%20103-normal.jpg

Kuva%20107-normal.jpg

Tänään ei sään puolesta ollut paras päivä vierailla museossa. Välillä satoi vettä kaatamalla ja hetken päästä taas paistoi. Tuuli oli kylmä ja varsinkin kaivoksessa maan alla tuli oikeasti kylmä. Onneksi pubista sai ostaa kuumaa teetä ja voileivän lämmikkeeksi. Lämpimämpänä päivänä siellä olisi varmasti viihtynyt kauemminkin mutta kyllä meillä siellä nytkin vierähti kolmisen tuntia.

Ensi viikolla lämpötila keikkunee siellä kympin pinnassa ja sateitakin on luvassa ainakin tällä tietoa vain satunnaisesti.