Paljon ei viime ja tällä viikolla ole ehtinyt puutarhassa hikoilla kun töissä on lomien takia superkiire ja Charlesin kahden viikon lomakin pukkaa päälle. Kaikenlaisia hankintoja on sen takia ollut pakko tehdä varsinkin kun tyyppi on itselleen epätyypilliseen tapaan jo alkanut pakata ja miettiä pakattavaa. Näiden lomahankintojen lomassa tuli ostettua jotain myös kotiin. Kävimme Homebasessa eli K-Raudan tyyppisessä kaupassa ja sieltä mukaan lähti water butt eli sadeveden kerääjä. Täällä kun sadevettä riittää ihan omiksi tarpeiksi asti niin miksei sitä kerättäisi talteen ja käytettäisi kukkien kasteluun silloin kun on hiukan kuivempaa.

Birmingham%202014%20005-normal.jpg

Pötkelössä on hana alhaalla joten siitä on kätsy vettä kastelukannuun valuttaa.

Toinen tarpeellinen hankinta kotiin oli Birminghamin kaupungilta lunastettu säiliö puutarhajätteelle. Meillä on kyllä pieni komposti takapihan perällä mutta sinne ei ihan kaikkea viitsi eikä sovi laittaa, se tulisi liian pian täyteen jos sinne kaikkia räkkyjä alkaisi tunkea. Senpä takia jätettiin pieni komposti keittiöjätteelle ja tämä iso tullaan sitten täyttämään puutarhajätteellä. Tyhjennys tapahtuu kaupungin puolesta kahden viikon välein jos tarvetta on. Hintaa säiliöllä (tai paremminkin sen tyhjennyksellä) on 35 puntaa vuodessa.

Birmingham%202014%20001-normal.jpg

Josko nyt saataisiin myös puutarhan hoito ihan kunnolla alkuun, kovasti siellä onkin hommaa tiedossa. Tämä kesä luvattiin vain katsella ja seurata mitä sinne nousee ja mitä siellä kasvaa mutta jonkinlainen idea meillä jo pläntin annista on. Ehkä sitä voisi viikonloppuna jo vähän kuoputtaa kun Charleskin on reissussa eikä muita suunnitelmia niiksi päiviksi vielä ole.

Birmingham%202014%20003-normal.jpg

Kauniita ruusuja meille ainakin on jo ilmestynyt. Kasvit ja kukat ovat vielä isoissa muoviruukuissa maahan pääsyä odottamassa mutta eivät näköjään ole siitä moksiskaan.

Tänäänkin on ollut lämmintä, yli +20 astetta ja ainakin perjantaihin asti samaa on luvassa. Vesisäiliö pysynee siis tyhjänä vielä päivien ajan.