Tänään meillä vietetään Halloweenia eli pyhäinpäivän aattoa. Muinaisten kelttien mukaan vainajat ovat tänään liikkeellä ja satanistikirkon mukaan tämä päivä on satanismin pääjuhlapäivä. Lapset pukeutuvat tänään kummitusasuihin ja kiertävät talosta taloon karkkia kerjäämässä. Jos heille ei ole namusia tarjolla niin se voi johtaa kepposiin. Netissä oli muuten tosi mielenkiintoista juttua eri maiden tavoista ja perinteistä, kuten esimerkiksi Suomen kekri-juhlapäivästä jolloin vainajille tarjottiin juhlaruokaa ja heidän odotettiin kylpevän saunassa samalla kun koko naapurusto joi viinaa ja vietti yövalvojaisia.

Talot on koristeltu pääasiassa kummitus- ja kurpitsateemalla. Innokkaimmat tietysti ovat omat kurpitsansa kaivertaneet ja sen sisälle laittaneet kynttilän palamaan.

Birmingham%202014%20002.jpg

Tässä yllä näkyy myös Frankestein-tyyppisiä kuvatuksia ikkunassa.

Birmingham%202014%20001.jpg

Ja tässä on paneuduttu ikkunamaalauksiin ihan urakalla.

Eräillä on sitten vain maitomiehen tuomat lasipullot ovella odottamassa.

Birmingham%202014%20003.jpg

Meillä ollaankin sitten maitopullojakin tylsempiä ja ovella on postin mukana tullut kortti jossa lukee "please don't trick or treat here" eli "ethän karkkikeppostele meillä kiitos".

Tänään on ollut tosi lämmin lokakuun viimeinen päivä, asteita lähes +20 ja kävelin töihin pelkkä neuletakki lyhythihaisen työpaidan päällä. Huomenna lähden kaupunkiin Susannaa tapaamaan joten toivottavasti silloinkin on samanlaista kivaa keliä luvassa.

Kivaa viikonloppua ja pyhäinpäivää kaikille!