Suklaatia sen kaikissa muodoissa näimme, koimme ja maistoimme tänään sunnuntaina Susannan kanssa kun matkamme suuntautui Birminghamin omaan ylpeyteen eli suklaatehdas Cadbury Worldiin. Matkassa tietysti oli mutkia, kuten esimerkiksi junien kulkemattomuus kuljettajien lakkoilun takia, mutta perille pääsimme vihdoin ja viimein ja makumatka saattoi alkaa.

Vaatimattoman näköinen on päätehdasrakennus mutta "moni kakku päältä kaunis ja sisällä pelkkä tuhnu", näinhän se menee. Tehtaalla ei saanut  ymmärrettävistä syistä läheskään joka paikassa kuvata joten tässä nyt onkin sitten vain pintaraapaisu noin 2 tuntia kestäneestä tutustumiskäynnistä. Kierroksella ajelimme muun muassa papuautoilla kahvipapujen seassa ja sekös sai suomalaisedustuksen hihittelemään. Jossain vaiheessa ajelua kamera kilahti ja kuvan olisi saanut ostaa mukaansa kuudella punnalla mutta se jäi nyt sitten kuitenkin hankkimatta, se kun oli sen verran kamalaa jälkeä.

Tehtaalta sai mukaansa herkkuja ja maailman suurimmasta Cadburyn tuotteita myyvästä tehtaanmyymälästä tietysti niitä sai hankkia lisää. Käytimme tilaisuuden hyväksemme, se lienee sanomattakin selvää.

Cadbury World sijaitsee kauniissa kaupunginosassa nimeltä Bournville ja koko kylä on alunperin rakennettu tehtaan ympärille ja työntekijöitä varten. Talot ovat suhteellisen pieniä mutta kovin sympaattisia ja niillä kaikilla on nimi joka lukee kyltissä oven yläpuolella.

Tänään oli tosi lämmin päivä, noin +18 astetta ja osa suklaapatukoista sai kotimatkalla uuden sulaneen muodon.