Tänään lähdettiin Charlesin kanssa kaupunkiin elokuviin ja katsomaan dokumenttia laulajasta ja taiteilijasta nimeltä Kurt Cobain. Nirvanasta tuttu mies teki itsemurhan vuonna 1994 ollessaan 27-vuotias ja dokumentissa kahlattiin Kurtin elämä aina syntymästä kuolemaan. Kovin mielenkiintoinen oli tämä dokkari mutta myös erittäin järkyttävä ja masentava joten melkeinpä tippa linssissä sieltä tuli talsittua takaisin aurinkoiseen ulkoilmaan.

Charles jäi leffan jälkeen kaupunkiin tapaamaan entistä työkaveriaan ja minä lähdin bussille. Jo siinä kävellessä tuli tuumattua, että onpas paljon poliiseja liikenteessä mutten jäänyt sitä sen kummemmin ihmettelemään. Siitä kun pääsin sitten Bullring-ostoskeskuksen laidalle niin siellähän oli maijoja rivissä ja poliisit seisoivat sekä kadulla, että jalkakäytävällä tukkien liikenteen. Bussipysäkki oli siitä aivan kivenheiton päässä ja kun siinä seisoskelin ja kyytiä odottelin, niin toisella puolella katua jalkakäytävää pitkin lähestyi iso joukko miehiä mellakkapoliisit ja poliisikoirat kintereillään. Poliisit ja maijat saartoivat miehet seinää vasten Selfridgesin kulmalla ja siihen tuli myös moottoripyöräpoliiseja ja lisää koiria. Liikenne oli ihan täysin tukossa ja ohjattu muualle. Meidän puolella katua se onneksi kulki hitaasti mutta varmasti ja bussikin sieltä tuli, myöhässä mutta tuli silti.

Birmingham%202015%20001.jpg

Miesjoukko on saarrettu seinää vasten ja kovasti siellä juteltiin ja huudeltiin.

Birmingham%202015%20007.jpg

Tässä vaiheessa koirat ottivat vielä lunkisti ja seurasivat tilannetta liikenteenjakajasta käsin.

Birmingham%202015%20004.jpg

Toinen jopa katsoi sopivaksi alkaa makoilla työaikana.

En tiedä mitä siellä oli meneillään, selviää varmasti tämän tai huomisen päivän aikana. Saattaa liittyä jalkapalloon tai sitten ei, nähtäväksi jää.

Meillä kotona ei olla mellakoitu vaan käyty keskustelua puutarhan tilasta. Charles viherpiiperönä neuvotteli itsellensä alueen jonne tyyppi saa laittaa luonnonkukkia ja villinä kasvavia muita rehuja. Lisäksi mösjöö sai itsellensä pienen kaistaleen nurmikkoa johon ripotteli jotain siemeniä myöskin. Tälle alueelle ei itselläni ole menemistä vaan se on täysin Charlesin autonomisessa hallinnassa. Itselleni jäi loput nurmikosta ja kukkapenkit sekä etupihan pieni pläntti.

Birmingham%202015%20010.jpg

Nämä viljelmänsä Charles erotteli omastani väliaikaisella aidalla etten vaan vahingossa sinne eksy ruohonleikkurin tai minkään muunkaan välineen kanssa ja peitteli sen etteivät kissat tai oravatkaan pääse sinne kaivelemaan. Kunpa nyt aurinkoa piisaisi, että sieltä jotain alkaisi tupsahdella. Vähän tässä on sellainen ennakkoaavistus, että mösjöö ei tähän tyydy vaan tulee vaatimaan lisää aluetta itselleen ja rehuilleen. Nähtäväksi jää sekin.

Tänään on ollut aurinkoinen mutta tuulinen päivä. Asteet kympin yläpuolella mutta takki oli tuulessa tarpeen.