Taannoisella Lontoon reissullamme yksi kohteista oli Sherlock Holmes museum eli Herlokki Solmusen museo. Siellä vierähti tovi jos toinenkin, talossa kun on monta kerrosta ja paikat täynnä kaikenkokoista ja -näköistä esinettä toinen toisensa perään. Luulenpa suurinpiirtein kaikkien tietävän, että Sherlock on kuvitteellinen salapoliisi eikä suinkaan kukaan aikanaan elänyt ja hengittänyt oikea ihminen, mutta aikamoinen show tämän hahmon ympärille on kuitenkin onnistuttu rakentaa. Kyseinen museo ja kauppa sijaitsevat luonnollisestikin Baker Streetillä joten sinne vei meidänkin tiemme pariinkin eri otteeseen. Lippuja voi ostaa museon viereisestä kaupasta ja ne maksoivat muistaakseni £8. Lippujen oston jälkeen voi liittyä museon edessä kiemurtelevaan jonoon josta lippuja ei siis voi itselleen lunastaa. Museo on erittäin pieni joten sinne pääsee kerralla sisään tietty määrä ihmisiä sitä mukaa kun sieltä pois tulevat vapauttavat tilaa.

Kuva%20011-normal.jpg

Kuvan vasemmassa reunassa oleva jono luikertelee sisään valkoisesta kaariovesta jota vartioi vanhanaikaiseen poliisin asuun pukeutunut nuorimies.

Kuva%20009-normal.jpg

Talossa on kolme kerrosta täytettynä tavaroilla, vahanukeilla ja fanien lähettämillä kirjeillä ja muistoilla.

Kuva%20026-normal.jpg

Kuva%20027-normal.jpg

Kuva%20028-normal.jpg

Kuva%20029-normal.jpg

Kuva%20030-normal.jpg

Kuva%20033-normal.jpg

Kuva%20034-normal.jpg

Herlokin ja Watsonin arkkivihollinen Professori Moriarty.

Kuva%20036-normal.jpg

Kuva%20038-normal.jpg

Kuva%20039-normal.jpg

Kuva%20040-normal.jpg

Ehdotankin kaikille kyseisessä museossa käymistä vaikkapa sateisen Lontoon-päivän ratoksi! Varsinkin nämä uusimmat Holmes-filmatisoinnit ovat myös suosittelemisen arvoisia.