Tower of London - vuonna 1078 rakennettu tornilinna joka nykyään toimii museona ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin - oli yksi kohteistamme lauantaina. Siitä kun voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan ja kuviakin kertyi mukava kasa niin postaanpa linnasta ihan oman kirjoituksensa.

Kuva%20076-normal.jpg

Linnaa on käytetty vankilana aina 1830-luvulle asti ja siellä on nätisti esillä myös muinainen mestauspaikka jota tässä joukkio ihmettelee.

Kuva%20090-normal.jpg

Towerin alueella asuu läjä mustia korppeja joilla on kaikilla oikein nimetkin. Tarinan mukaan Lontoo ja koko Englanti tuhoutuu jos korpit jättävät asuinpaikkansa ja lennähtävät tiehensä. Tästä syystä niiltä on leikattu siipien sulista palat pois etteivät ne pääse lentoon ja karkaamaan.

Kuva%20080-normal.jpg

Kuva%20088-normal.jpg

Towerissa säilytetään kruununjalokiviä mutta sieltä ei saanut ottaa kuvia. Se osa linnasta oli hyvin ruuhkainen ja siellä pääsi taas siihen perinteiseen englantilaiseen jonottamisen makuun. Kruununjalokivet ovat lasivitriinissä ja niiden molemmilla puolilla kulkee semmoinen liikkuva juoksumaton tyyppinen systeemi jolla pällistelijät seisovat ja lipuvat hiljakseen kruunujen ja valtikkojen ohi. Tällä tosi kätevästi estetään ihmisten parveileminen ja tungeksiminen jalokivien edessä ja se kohta toimi mainiosti. Jokainen pääsi siis vuorollaan kyyläämään näitä aarteita ja hienojahan ne olivatkin.

Kuva%20083-normal.jpg

Tämän oven vieressä olivat myös vahdit tiukasti työssään.

Kuva%20085-normal.jpg

Kuva%20086-normal.jpg

Linnaan kannattaa ostaa liput etukäteen netistä - näin säästää muutaman punnan jonka voi sitten tuhlata alueen lukuisiin matkamuisto- ja krääsämyymälöihin.

Kuva%20097-normal.jpg

Linnan alueelta näkyy tietysti myös Tower Bridge eli yksi Lontoon kuuluisimmista Thamesin ylittävistä silloista. Se on rakennettu 1894 ja sillan nostomekanismi on vielä ihan alkuperäisessä kunnossaan.

Faktat kerätty sekä muistoksi ostamastani opaskirjasta että myös wikipediasta.

Kiva oli käydä tuollakin, monta kertaa onkin ollut mielessä mennä. Lauantaina kävimme katselemassa myös muita nähtävyyksiä joista lisää sitten taas toiste.

Meidän viikko on kulunut uudella talolla. On käynyt sähkömiestä, ovikauppiasta ja jos jonkinlaista kaasuboilerin vaihtajaakin. Muutama laatikollinen tavaraa on siirtynyt paikasta A paikkaan B ja siellä ne nyt vajassa ja autotallissa odottavat pääsyä omille paikoilleen. Vielä siihen tosin ei ole toivoakaan vaan ensin on hoidettava lattiat ja seinät kuntoon. Hiljaa hyvä tulee (sanoo yksi jolla ei ole kärsivällisyyttä tipan tippaa!) ja niin edelleen. Huomenna jätän talohommat Charlesin harteille ja lähden Susannan kanssa Solihulliin ostoksille. Tilliperunan ristiäisiin olisi kuteet hakusessa, toivottavasti lykästää. Kivaa viikonloppua kaikille!