Tänään vietin vapaapäivää ja lähdinkin heti aamusella junalla kaupunkiin "tonttuilemaan". Tungosta siellä kylällä riitti, ihmiset näköjään tekevät innokkaasti jouluostoksia. Ja mikseivät tekisikin, jouluun on vain 2 viikkoa! Löysin pari haluamaani asiaa ja sen jälkeen lähdin katsastamaan tämänvuotisen German marketin eli Saksalaismarkkinoiden tarjonnan. Tapahtuman nimi on Saksalaismarkkinat mutta kyllä siellä myydään tuotteita muistakin maista kuin Saksasta. Koko New Street ostoskeskus Bullringin ja Victoria Squaren välillä on täynnä pikkukojuja joissa myydään kaikkea taivaan ja maan välillä. Tai no ei aivan kaikkea, olisin ostanut pikkupalan joulukinkkua mutta sellaista en löytänyt. Mahtaako olla pelkästään suomalainen tapa tuo joulukinkun laitto sitten, tiedä häntä. Ostin kuitenkin (taas kerran) ihania pretzeleitä ja herkuttelin yhden heti kojun vieressä pussista päin.

Ostokset kassissa lähdin kävelemään vähän kauemmaksi keskustasta, kohti Snow Hillin juna-asemaa. Yleensä käytän ostoskeskuksen vieressä olevaa Moor Streetin asemaa mutta vaihteluhan virkistää ja sääkin oli ihan kiva. Snow Hillin aseman sisäänkäynnin edessä seisoo aina sama isokokoinen setä myymässä Big Issue-lehteä, joka on kodittomien tapa kerätä rahat yömajaa ja jotain suuhunpantavaa varten. Mieli oli niin jouluisa, että ostin lehden ja sain palkaksi ison hampaattoman hymyn ja kauniit kiitokset ja jouluntoivotukset! Lehti maksaa £1,70 mutta annoin sedälle £2, pieni raha isosta ilosta kun sai toiselle ja samalla myös itselle hyvän mielen.

Nyt ulkosalla on asteita +6 ja se tuntuikin tosi lämpimältä, sisälläkin on huomattavasti inhimillisempää. Pian pitääkin sitten alkaa valmistautua työpaikan jouluruokailuun. Tai no valmistautua ja valmistautua... ehkä enemmänkin saada itsestään irti sen verran että saa pyllyn nostettua pois sohvannurkasta.