... mutten omasta tahdosta. Mahatauti iski ja täällä sitä sitten maataan sängyn pohjalla. Nyt alkavat jalat kantaa jo lyhyitä matkoja ja äsken uskalsin jopa juoda 2 lasillista vettä mutta kovin hutera on olo. Toivottavasti huomenna jo pääsen ylös ja ulos, varsinkin kun koko viikoksi on luvattu lämmintä kevätsäätä. Makuuhuoneen ikkuna on tosin raollaan joten kyllä siitä kevätsäästä jotain saan keuhkoihini täälläkin. Onpa muuten yksinäistä sairastaa näin "ulkomailla"; ei ole äitiä paapomassa eikä edes Jaffaakaan saa. Charlesin mielestä Fanta ajaa ihan saman asian mutta eihän se ole aito oikea Hartwallin Jaffa. No kyllä se tästä taas iloksi muuttuu!

Eilen töissä minulla oli asiakas jolle neuvoin lääkitykseen littyviä asioita konsultointihuoneessa. Tovin puhettani kuunneltuaan asiakas kysyi saako arvata mistä olen kotoisin (hän ei siis kamalasti ollut kiinnostunut omasta terveydestään ja lääkityksestään jos sitä vain mietti ) ja tokihan annoin luvan. Ensimmäinen arvaus oli Etelä-Afrikka, toinen oli USA ja kolmas Irlanti. Aika harvoin asiakkaat kyselevät moista mutta aina joskus joku heittää veikkauksen että tuleekohan aksenttini Irlannista ja sitten kun kuulevat mistä olen kotoisin, seuraava kysymys on aina "onko Suomessa kylmä"?

Charles kävi aamulla optikolla näöntarkastuksessa ja totesi kiukkuisena sinne lähtiessään: "minähän en sitten laseja hanki enkä piilolinssejäkään". Kysyin, että mikäs on sitten vaihtoehtona muttei tiennyt. Onneksi tarkastus osoitti, ettei näössä ei ole mitään vikaa niin ei tarvitse alkaa miettiä vaihtoehtoja laseille tai linsseille. Ja optikko oli ottanut ylös Charlesin terveyskeskuslääkärin nimen ja toimipaikan, he kun lähettävät tarkastuksen tulokset automaattisesti myös omalääkärille. Itsekin pitäisi mennä näöntarkastukseen mutten vaan ole saanut aikaiseksi. Tai no tammikuussa olisi ollut seuraava käynti joten en niin kamalasti myöhässä ole vieläkään. Helsingissä käytin Specsaversin palveluja joten se taitaa olla osoitteena täälläkin, ketjuhan on kai alunperin jopa täältä kotoisin. Täällä heillä on silmäpalveluiden lisäksi myös erillisiä kuulokeskuksia, niitä en ainakaan muista Suomessa olleen.

Uusia kuvia en voi nyt iloksenne laittaa koska a) koneella ei ole uusia kuvia, b) Charles lainasi kameraani täksi päiväksi ja c) Vuodatus ei anna minun edes lisätä kirjoitukseen kuvia jostain kumman syystä. Toivottavasti seuraavalla kerralla kuvienkin laitto taas onnistuu normaalisti.