Kokeillaanpas uudemman kerran postausta Birminghamin kasvitieteellisestä puutarhasta. Nyt ainakin kuvat siirtyivät supernopeasti, saa nähdä miten tekstin kulku aivoista näppäimelle sujuu.

Kasvitieteellinen puutarha on Edgbastonin kaupunginosassa ja sinne suhauttaa autolla meiltä noin vartissa. Viimeksi kävimme puutarhassa kesäaikaan jolloin kaikki oli tietysti täydessä kukassa ja kukoistuksessa joten oli mielenkiintoista nähdä, miltä siellä joulukuussa näytti. Puutarha on auki ympäri vuoden ja ainakin me saimme käppäillä siellä ihan rauhassa kylmässä viimassa. Puutarhassa toki on myös kasvihuoneet ja trooppiset huoneet joten niihin pääsi lämmittelemään jos ulkosalla tuli liian kylmä.

Botanical%20gardens%20010.jpg

Ensimmäisenä silmään osuivat tähän vuodenaikaan yleiset joulutähdet. Niitä oli pitkä rivi vieraita ilahduttamassa.

Botanical%20gardens%20011.jpg

Joulutähtien kaverina puussa köllötti iso sitruuna.

Botanical%20gardens%20013.jpg

Kaktuksien kaverina siellä majaili ystävällinen kissa joka jutteli ja kerjäsi rapsutuksia. Muistan tämän kissan jo noin viiden vuoden takaa kun kävin ensimmäisen kerran puutarhassa. Siellä se nautiskeli auringon lämmöstä kasvihuoneessa.

Botanical%20gardens%20014.jpg

Oma Kyllikki-mummun rahapuusta lähtenyt rahis ei ole ihan näin iso vielä.

Botanical%20gardens%20016.jpg

Kesällä muistan monien seurueiden istuneen tällä aurinkoisella rinteellä nauttimassa välipalaa tai kylmiä juomia.

Botanical%20gardens%20024.jpg

Kaikkialle on sijoitettu penkkejä joihin voi istahtaa ihmettelemään maailman menoa. Nyt ei tarjennut niin tehdä kun viimassa tuli heti kylmä jos pysähtyi pidemmäksi aikaa.

Botanical%20gardens%20031.jpg

Puutarhassa on myös japanilainen puoli ja siellä on näitä minipuita, bonzaita. Ne ovat kyllä kätevän näköisiä mutta taitavat olla niin suuritöisiä, ettei taida viitsiä edes yrittää oman kasvattamista.

Tänään on tullut joulupukkeiltua urakalla. Lähdimme Charlesin kanssa Solihulliin ostoksille ja nyt ovat melkeinpä kaikki lahjat paketoituina ja joulua odottamassa. Pari pientä pakettia vielä puuttuu mutta nekin on jo valmiiksi mietittyinä listalla. Ruokaakaan ei jouluksi tarvitse kotiin kamalasti ostaa kun joulupäivän aterian meille tarjoilee The Village-niminen pubi Moseleyssä, joten kaikki alkaa olla koristelua vaille valmiina. Charlesin mielestä joulukuusi saisi jo tulla sisään joten katsotaan viikolla josko sen saisi pystyyn pykättyä ja koristeltua.

Tänään on sadellut ja lämmintä on ollut +10 asteen tienoilla. Huomiselle on luvassa kylmempää ja jopa lunta.