Tänään onkin ollut kiireinen päivä. Lähdimme aamusella Charlesin kanssa ruokakauppaan ja siellä vierähti minuutti jos toinenkin. Ensin jouduimme jonottamaan parkkipaikalle pääsyä ja siellä meitä oli vastassa liikenteenohjaajat. Miehet keltaisissaan viittoivat autoille mistä löytyy vapaa parkkiruutu ja aina kun yksi ajoi ulos niin yksi pääsi sisään. Kaupassa ei ollut tilaa liikkua minnekään suuntaan vaan kyseessä oli lähinnä huvipuiston törmäysautoilu ostoskärryjen muodossa. Eli ei siis huvipuisto ollenkaan. Ostimme kaiken muun sälän lisäksi pienen kinkun ja Charles sen meille huomenna paistaa työläisen ahertaessa apteekin tiskillä.

Kotiin päästyämme puuhastelimme monta rästiin jäänyttä asiaa. Uusimme ulko-oven eristeet ja johan muuten loppui veto. Charles korjasi kattilakaapin romahtaneen hyllyn samalla kun itse imuroin ja siivoskelin. Toki hetken myös istuskelimme sohvalla elokuvaa katsomassa. Valitsimme näin joulun alla aiheeseen sopivan leffan, Psykon. Sehän oli edelleenkin ihan yhtä hyvä kuin about 20 vuotta sitten.

Äsken lähdin takaisin keittiöön joulutorttujen pariin kun meillä on töissä napostelupäivä ja jokaisen tehtävänä on viedä sinne muutama eri herkku nautiskeltavaksi. Pitkä työpäivä (klo 8.30-19) meillä onkin edessä joten niitä tarvitaan. Vien mennessäni Finlandia-kuulia (eli vihreitä kuulia mutta eri väreissä), pussillisen minipretzeleitä sekä joulutorttuja. Tortut onnistuivat muuten ihan hyvin mutta oikeanlaisen luumuhillon puutteessa käytin hilloa nimeltä Damson joka on ilmeisesti siis jonkinlainen luumulajike. Hillo ei ollut paistonkestävää joten se levisi torttujen päälle mutta maku siinä oli aikalailla lähellä sitä aitoa oikeaa. Seuraavalla kerralla taidan kokeilla tehdä luumuhilloa tuoreista luumuista.



Varmasti tekevät nämäkin tortut kauppansa vaikkeivät ihan autenttisia olekaan ja on kiva kuulla mitä mieltä työkaverit näistä ovat. Pakkohan meidän oli täällä kotonakin maistaa etteivät ole myrkyllisiä ja hyviä olivat.

Ulkona on tosi lämmintä, lähellä kymmentä astetta ja Charlesin mielestä siellä on nyt jotain pahasti pielessä. Ei kuulemma ole yhtään jouluinen sää. Noh ehkä tämä on vaan ihan väärä maa sellaiseen.



Pukkikin jo kävi jättämässä osan lahjoista kuusen alle. Avaan omani huomenna aattona kunhan pääsen töistä kotiin ja Charles avaa omansa englantilaiseen tapaan joulupäivän aamuna.

Autossa raikasi Raskas Joulu ja sehän vasta saakin joulumielelle!

Ihanaa joulunaikaa teille kaikille rakkaille immeisille siellä kotona heart! Sekä tietysti sijainnista riippumatta ihan samalla mitalla kaikille muillekin jotka sattuvat täällä blogin puolella piipahtamaan.