Tänään sunnuntaina meillä oli ohjelmistossa Birminghamin Sea Life Centre - huolimatta siitä, että mieluummin näkisimme nämäkin eläimet vapaina omassa elinympäristössään. Käppäilimme kaupungissa sekä ennen, että jälkeen akvaarion ja auringonpaisteessa tuli lämmin mutta varjossa kylmä. Ei siis ole kesä vielä.

Ennen akvaariota käväisimme taidemuseossa kahvilla. Brindleyplacen seutu on aina nättiä ja siellä on paljon pieniä kahviloita ja putiikkeja niitä etsiville.

Sea%20Life%20010.jpg

Kaupungin läpi kulkevan kanavan varrella on yleensä aina ihmisiä ruuhkaksi asti mutta tänään siellä sai kulkea rauhassa.

Sea%20Life%20011.jpg

Ja kesällä rannat ovat kukkaistutuksia täynnä. Vielä ei ole niiden aika.

Sea%20Life%20012.jpg

Jokilaivoissakin on kahviloita ja kioskeja joista voi ostaa pientä purtavaa ja juotavaa. Joistakin jopa jätskiä.

Sea%20Life%20013.jpg

Taidemuseo sijaitsee Sea Lifen lähellä ja niiden välissä on kiva kahvila suihkulähteineen.

Sea%20Life%20034.jpg

Sea Lifessa meitä tervehtivät ensimmäisinä pingviinit. Ne oli jo ruokittu joten kovasti ne olivat liikkeellä ja hyppivät vedestä maalle ja takaisin uimaan.

Sea%20Life%20036.jpg

Me olimme lunastaneet itsellemme mahdollisuuden ruokkia kilpikonnaa. Tämä konna on löytynyt lähes 40 vuotta sitten lentokentällä erään leidin käsilaukusta ja on siitä lähtien asunut akvaarioissa eri puolella maata. Ruokimme sitä lehtikaalilla ja parsakaalilla ja herra söi niitä ison sangollisen verran.

Sea%20Life%20049.jpg

Sea Life on aika pieni mutta täynnä elämää.

Sea%20Life%20064.jpg

Mutta tosiaankin mukavampaa olisi vierailla näiden kalojen luona niiden omassa valtakunnassa eikä akvaariossa.

Sea%20Life%20072.jpg

Sea Lifesta lähdettyämme käppäilimme kanavan varrella takaisin autoa kohti. Kanavien risteyksessä on pubi joka tuntuu aina olevan täynnä ja mikäs tuolla auringonpaisteessa oli istuessa.

Sea%20Life%20095.jpg

Istahdimme juomaan limsat mutta varjossa tuli sen verran kylmä, että oli jatkettava matkaa.

Sea%20Life%20100.jpg

Jokilaivaparkki on yleensä aina täynnä sekin.

Sea%20Life%20103.jpg

Vasemmalla uudehko asuin- ja toimistorakennus Cube eli Kuutio. Oikealla asuinhuoneistoja. Olisihan se mukava tuossa varrella virran asustella mutta hinnat ovat sitä luokkaa, ettei ihan heti taida olla moiseen mahdollisuus.

Sea%20Life%20104.jpg

Päivä oli mukava ja kaupungissa pitäisi siis käydä useamminkin eikä vain pikaisesti ostoksilla. Ulkona on pilvipoutaa ja noin +15 astetta mutta huomenna ennusteiden mukaan taas sataa.