Skotlanti oli elämys, maisemat tosi kauniita ja vaihtelevia. Lumihuippuisia vuoria, havumetsää ja järviä aivan kuin Lapissa konsanaan. Ajomatka mennen tullen kesti pysähdyksien kanssa noin 9 tuntia joten istumista riitti. Oli se kuitenkin sen arvoista. Ainoa iso miinus Skoteille tulee teiden kunnosta, isotkin tiet olivat kuin sateen pieksemiä lehmänläjiä ja välillä kuoppia ei vain voinut millään kiertää vaan oli rysäytettävä yli. Ylämäessä tie raapi auton pohjaa ja heti seuraavan kurvin jälkeen piti ajaa ison joen yli. Kaikki tämä tietysti ihan ilman varoitusmerkkejä. Tosin ei niistä kyllä millään voisi varoittaa, ongelmia kun oli joka nurkalla.

2 kertaa tehtiin noin 5 tunnin retki vuorelle. Varsinkin sillä toisella vuorella ylöspäin meno meni välillä konttimiseksi, niin jyrkkä rinne tuli vastaan ja silti esitteen mukaan kyseessä ei edes ollut mikään vaikea vuoristoreitti. No, tiesipä tehneensä jotain kun vihdoin ja viimein pääsi takaisin alas.

Kävimme tietysti myös Loch Nessillä etsimässä hirviötä. Kuvassa Urquhartin linnan jäännökset taustallaan Loch Ness, joka muuten onkin vähän isompi järvi, 37 kilometriä pitkä ja paikoin yli 250 metriä syvä. Siellä on mahdollisuus muun muassa osallistua veneretkelle jonka tarkoituksena on löytää siellä piileskelevä Nessie.

Laitan lisää kuvia ja tekstiä myöhemmin, nyt pitää rientää ruokakauppaan.